ID.11 Simon Šketa o sketa.si, o pomembnosti digitalnega doma, o času, pozitivnem razmišljanju, PR-u, o novih tehnologijah in še o čem

by | Dec 10, 2021

Obstaja velika možnost, da ste že kdaj skuhali kaj po njegovem receptu. Jaz priznam, da sem. Par odličnih jedi, največkrat en res super curry s čičeriko. Recept sem našel na sketa.si

Simon Šketa je pred mnogimi leti začel to spletno stran z enostavno idejo, objavljati preproste recepte po katerih lahko jedi skuha prav vsak.

Kmalu mu je pri ideji začel pomagati še brat Sašo, ki zdaj pelje uspešno zgodbo naprej še s presno.si, Simon pa ima tudi spletno stran sketa.digital kjer objavlja svoja razmišljanja o digitalnem svetu in produktih. Simon je sicer zadnje desetletje v službi pri Telekomu na področjih marketinga in stikov z javnostmi, sva pa med pogovorom ugotovila, da imava precej več stičnih točk kot sem jaz mislil prej.

O čem govoriva? O marsičem. Najprej o tem kako je pred mnogimi leti začenjal sketa.si in kakšne izkušnje si je pridobival ob tem, do tega kako pomembno je, da tudi, če si aktiven na socialnih omrežjih, da imaš svoj digitalni dom, torej svojo spletno stran in da nisi odvisen od koga drugega.

Tudi o tem kako pomembno je, da ideje poskusiš izpeljat, četudi kasneje zadeva po domače povedano ne rata, saj si se veliko naučil in boš to lahko vnovčil kje drugje, pri drugih idejah in projektih. Tudi o tem kako pomembna je vztrajnost, ki nam velikokrat manjka pri uresničevanju idej. Govoriva pa tudi o času kot o najpomembnejši dobrini, o tem kako lahko vedno vidiš pozitivne stvari okoli sebe, o NLP-ju, ker je Simon tudi NLP praktik, pa o PR-u, tudi o novih tehnologijah in še o marsičem. Uživajte z nama.